Cruise

Vågen i Stavanger er som regel en forblåst og øde pytt vann som strekker seg inn mot sentrum av Stavanger, men hver sommer flytter regelmessig ulike boligblokker inn i sentrum for noen timer. Plutselig er gatene smekk fulle av amerikanere, briter og andre turister som går med nesa i sky og tar inn byen for noen timer, før boligblokken flyter ut i havet igjen og etterlater seg lite annet enn en eksossky og kanskje noen kroner i nærmeste trollbutikk.

Mjoda, cruise er sikkert hyggelig det, men tanken på å reise på den måten apellerer like mye til meg som sjokade og agurk på brødskiva (altså med en viss nysgjerrighet, men egentlig ikke noe jeg vil prøve i edru tilstand).

Jeg har to lister, den ene med steder jeg ikke vil reise og ting jeg ikke vil oppleve, den andre med steder og ting jeg vil fotografere for å komme mine egne fordommer i møte og kaste lys om noe jeg ikke kjenner. De to listene er av en eller annen grunn helt like. Og sammen med USA, Nord-Korea, fotballkamper og Paradise Hotel finner vi altså cruisekonseptet.

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.