Stavanger FIlmklubb

Det er lenge siden kinoen i Folketeateret hadde sin siste visning, med tradisjonen med visning av film på 35mm-ruller holdes i hevd av Stavanger Filmklubb. På søndager viser de filmer, både nye og klassikere, i Folkens Storsal. Midtveis i filmen er det en liten pause for å skifte ruller, det er vel ikke noe du opplever på de kjipe 3D-kinoene nåtildags…? Oppe i maskinrommet jobber de frivillige maskinistene i filmklubben med å få de nesten 3 kiklometer lange rullene til å gi deg gåsehud, latter og tårer. Norske kinoer digitaliseres i hopetall, og snart er kanskje Folken den eneste kinoen i landet der du kan oppleve analoge filmer.
www.folken.no

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.