Om oljesandDette bildet tok jeg i dag da jeg var på Greenpeace sitt infomøte om oljesand. I morgen avholder Statoil sin generalforsamling, og de skal da stemme over om selskapet skal fortsette å investere i verdens skitneste olje eller trekke seg ut. Det ventes at staten med sin aksjemajoritet skal stemme mot forslaget.

Bildet viser tidligere høvding Francois Paulette fra Fort Fitzgerald i staten Alberta, Canada. Stammen hans bor 150 miles fra oljesandområdet, men de er sterkt bekymret for hvordan forurensingen ødelegger deres levesett. Her stiller en kommunikasjons-ansatt i Statoil han spørsmål om ikke urbefolkningens levesett er utdatert, og om de ikke må føye seg etter endringene i samfunnet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.